Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Var är Gladan? 20/3-2011

Ironin med att sitta i ett tältgömlse och vänta på Glada en fin vårdag som idag blev med all tydlighet slående under det att dagen har gått. Ingen vind att tala om och fint solljus. Ingen glada har landat – har som vanligt hört dem flyga förbi men ännu en dag utan napp. Har nu suttit och tittat på ett trafikdödat rådjur i flera veckor och så dök det upp en kompis som gick förbi på behörigt avstånd. Det verkar vara allt som blev i bildväg idag – helt klart torftigt.

Utanför tältet har jag förutom Glada hört hela våren anlända med Tranor, Gäss, Lärka, Vipa, Spov och diverse småfåglar. Det känns som om det är dags att byta gömslet mot camodräkten och ge sig ut och börja plåta annat än rovfåglar på åtel.

Totalt 15 dagar bara i år med att vänta på Glada i tältet. Flera av dem har det varit minus 10 eller lägre – och inte speciellt många bra bilder. År det värt det? Hur mycket tid har man här i livet? Ska ge det ytterligare en seriös chans och har redan börjat planera för nästa år med nytt permanentgömsle och ny mark att vara på. Mer följer.

Leave a Reply