Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Shanghai Downtown 28/6-2013

Fredag kväll – jag bestämmer mig för att åka in till centrum igen. Vädret är bättre – det regnar inte och smogen har av någon anledning lättat lite. Tunnelbana in till Nanjing road och ned på klassiska The Bund. Väl där är det första jag ser två Ferrari som väntar för rött ljus i en korsning utanför HSBC-bankens huvudkontor. Mer symboliskt än så blir det inte…

Shanghai - Trafikpolis

Shanghai – Trafikpolis

Shanghai - Ferrari

Shanghai – Ferrari

 

Shanghai

Shanghai

Shanghai - Pudong

Shanghai – Pudong

Utmed floden vid The Bund går ett flera kilometer långt promenadstråk där kinesiska medelklassen spatserar och det ena kända modemärket efter det andra passerar revy. De flesta går och fotar eller surfar/tittar på film i en smartphone. Utsikten över floden Huangpu till finansdistriktet Pudong är fascinerande. Skyskraporna tornar upp sig och man arbetar sig uppåt i Shanghai Tower som till slut ska bli 632 meter högt. Titta på bilderna – det är lätt att missa hur höga byggnaderna egentligen är.

Shanghai - The bund

Shanghai – The bund

Shanghai - Pudong

Shanghai – Pudong

Shanghai - Båtpolis

Shanghai – Båtpolis

Det klarnar upp ytterligare och jag bestämmer mig för att ta en båttur på Huangpufloden i solnedgången. Ett drag som visar sig vara perfekt. Jag får plats utomhus och kan sitta och fota allteftersom mörkret faller. Skymningen övergår på en halvtimme till fullt mörker men solen skymtar för första gången på en vecka för en kort stund genom smogen innan den går ned.

 

Shanghai - Friday night The bund

Shanghai – Friday night The bund

Shanghai - The Bund

Shanghai – The Bund

Shanghai - The Bund

Shanghai – The Bund

Byggnaderna är upplysta och skådespelet är spektakulärt. Jag lyxar till det och avslutar kvällen med att gå på en restaurang i ett affärscentrum i närheten av Jingweng stadium strax intill mitt hotell. En förstklassig femrätters middag för 120 (SEK).

 

Shanghai - Middag

Shanghai – Middag

Leave a Reply