Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Rhodos 27/8-4/9 – 2011

[singlepic id=159 w=450]

 

Semester! Smaka på ordet:- Semester. Igen, måste jag säga för det känns som om det knappt har gått någon tid sedan jag hade ledigt och låg och kröp på strandängarna på Öland men nu är det dags för en sensommarupplevelse på Rhodos innan det stora mörkret tar över. Med temperaturer på över 40 °C i skuggan blev det allt annat svalt. Veckan avlöpte utan några större händelser och det var mest sol, bad och snorkling för hela slanten. Familjen njöt i stora drag och det var långa heta dagar. Jag var dock uppe och fotade på morgonarna innan de andra vaknade. Vandrade runt de norra delarna av Rhodos och visst även om det är en massa människor på plats finns det mycket att se. Kanske mindre av orörd natur men desto mer av kultur och historia. Visst lite kust och hav och en och en annan fågel fick jag i alla fall korn på.

Jag tog också en tur till Fjärilsdalen (Petaloudes). Det är lokalen för en unik fjäril; Panaxia Quadripunctaria vars livscykel startar med att de kläcks i maj i slutet på regnperioden och sedan söker de sig successivt mot fuktiga områden och det slutar med att de hamnar i den prunkande Fjärilsdalen där de uppehåller sig under den torra sommaren för att sedan fortplanta sig i augusti. Antalet fjärilar minskar ständigt på grund av de störningar som besökare av Fjärilsdalen orsakar. Jag var lyckligt ovetande om detta när jag åkte dit utan har läst på här hemma. Det visar sig att fjärilarna har något som heter ”atrofiskt peptiskt” matsmältningssystem (vet inte om det är helt rätt uttryck). I alla fall, de har ingen mage utan måste leva på lagrad energi från det att de kläcks tills de fortplantar sig. Besökarna av fjärilsdalen stör dem under dagtid och tvingar dem att flyga ikring och därmed göra av med en massa nyttig energi som behövs för att överleva. Hur var då fjärilsdalen? Jo, för min del hade man gärna fått stänga den för allmänheten. Där satt man med sitt makro och med riggade blixtar bara för att nästan bli inknuffad i den lilla bäcken som rann igenom dalen av turisttokiga och hänsynslösa ryssar som sprang runt, över och på allt som de tyckte stod i vägen för dem (det vill säga allt och alla). Nåväl namnet för denna företeelse stavas:- Turistfälla! Undvik!!!

Jag har laddat upp en del morgonbilder, lite kust och hav, några panoraman samt fjärilar. Välkommen in att titta på bilderna.

[nggallery id=8 template=caption]

Leave a Reply