Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

New Hampshire, USA 1-2 juli 2011

Efter en väldigt bra konferensvecka med presenatationer av flera mycket spännande och intressanta nanomaterial var det dags att lägga jobbkläderna i resväskan och spänna på sig fotoryggsäcken. Med från Sverige var allt från 14 mm till 400 mm och ett par konvertrar – redo för det mesta i motivväg.

Fredagen den 1 juli besteg jag Mount Chocorua (1064 möh) tillsammans med min gamle vän och kollega professor Don Sundberg. Vädret var blandat med sol och mulet men det mesta av vägen upp till toppen går på stigar i skogen där vi var skyddade från vädrets makter. Väl uppe på toppen kunde man se byar av regn som drog fram över White Mountains och precis när vi nått fram till toppen började det att regna. Granitklippan blev såphal, vilket resulterade i en ganska vansklig inledning på nedstigningen från toppen. Ljuset blev spännande mellan skurarna och jag tog en del roliga panoraman i olika riktningar med utsikt över New England. Något försenade kom vi hem till Madbury och en välbehövlig middag och vila av trötta ben.

Lördagen den 2 juli, efter pankkakor och sirap till frukost hemma hos Joan and Don ägnade jag morgonen och förmiddagen åt att försöka få lokalt vilt på bild. Det blev ett flertal fåglar (bilder av skiftande kvalitet), insekter och mitt huvudmål för dagens övningar Chipmunks. Dessa Piff- och Puff-lika jordekorrar är ständiga följeslagare vid vandringar i dessa trakter men efter att ha krupit runt i Madbury ett par timmar och endast sett nosen på en gav jag upp och började återfärden mot Boston. Men så bestämde jag mig för att ge Chipmunks en chans till och körde in till Durham där jag arbetat ett par år och fortfarande känner till ganska väl. Jag köpte en låda sushi och satte mig att vänta och efter ca en halvtimme fick jag syn på en lite ekorre som kom springande. Jag tog rygg på den och efter en timmes försiktigt närmande fick jag riktigt bra bilder på denna lilla krabat och hans kompisar. Därefter blev det motorvägen ned till Boston för en kväll i staden och sedan vidare till Island.

Leave a Reply