Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Kalmarsund 4/11-2012

En fin höstdag vid Kalmarsund på smålandssidan söder om Kalmar. Solen sken och det var förhållandevis vindstilla. Sjöfågel drog förbi i sträck och en flock Ljungpipare snurrade runt i skyn. Vackra underbelysta från lågt stående sol och spegling i havet.

Brygga och ruskprick

Brygga och ruskprick

Flyttande Ljungpipare

Flyttande Ljungpipare

Grågäss över Kalmarsund

Grågäss över Kalmarsund

Båtarna var uppdragna och väntan inför vintern var påtaglig. Egentligen inte mycket att fota utan det blev mest en skön vandring utmed kusten men så hörde jag det välbekanta ljudet från Skäggmes – de var tillbaka! Tja – om de någonsin hade varit borta vet jag inte men i alla fall satte de sig på parad och för en gångs skull gick det att fota dem utan att gå ned sig i dyn i vasskärret de brukar hålla till i. Med manuell fokus för att hitta rätt bland vasstråna och konverter på kameran blev det en del hyfsade bilder. Jättekul med bilder på en så vacker fågel.

Skäggmes (Panurus biarmicus)

Skäggmes (Panurus biarmicus)

Par i Skäggmes

Par i Skäggmes

Leave a Reply