Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Hornborgarsjön 2011

Det kan tyckas konstigt att jag lyckats välja de två kallaste nätterna två år i rad för min gömslevistelse vid Hornborgarsjön. I natt var det 11 minus men helt vinstilla. Om det är kallt och klart på natten är det givetvis stor chans för en solig dag och idag är det fantastiskt.

I år hyr jag ”BBCs filmgömlse” – tjusigt inrett med 6 luckor i olika riktingar. Med rimfrost i gömslet och is på sovsäcken kan man börja fundera på vad man håller på med när man ligger på diagonalen i en trälåda 1.5×1.5×1.5 m och skallrar tänder men så börjar det ljusna och Tranorna kommer flygande. Först mot en rosa himmel och sedan i motljus mot den uppgående solen. Då är det inte svårt att ta sig samman och ta på sig allt man har med sig. Stiga upp och dricka gårdagens gamla kaffe ur termosen till en kakofoni av Sångsvanar, Gäss och Tranor. Rigga stativ, stol och sedan dra på sig sovsäcken och börja fota.

Nu framåt nio är det plusgrader och den bistra morgonen har gått över i förmiddag här vid sjön. Rörelsen avtar och Tranorna äter och bryter ibland av med ett par hopp och tar ett par danssteg för att uppvakta en partner – antingen för att hitta en ny livskamrat eller för att påminna den gamla partnern om vilken toppentrana man är.

Här kommer lite bilder från morgonen i gömslet – det är några timmar kvar innan jag blir utsläppt…

Leave a Reply