Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Haväng 14/9-2013

Ensamma tallen och Karlavagnen, Haväng

Ensamma tallen och Karlavagnen, Haväng

Vi har intagit vandrarhemmet på Haväng och föreningen Photonatura firar 25-årsjubilium. En del har kommit redan på fredagen och har fotat fredag kväll och på lördagen. Jag har inte haft möjlighet att ansluta förrän tidig eftermiddag på lördagen och kommer lagom till den stora middagen ska börja. Vi sitter ute på innergården vid ett stort långbord i strålande solsken. God mat och roligt sällskap.

Stenägg, Haväng

Stenägg, Haväng

Månsken, Haväng

Månsken, Haväng

Blå timmen, Haväng

Blå timmen, Haväng

Bäck, Haväng

Bäck, Haväng

Stjärnhimmel, Haväng

Stjärnhimmel, Haväng

Efter maten bär det av ut på Haväng för att fota och vi lämnar vandrarhemmet i små grupper. Jag tar en tur med Erland Leide för att se om vi kan hitta några lövgrodor men innan vi är framme där de ska finnas börjar det skymma och vi fotar havet ett slag istället. Vi går en bit tillbaka mot Ravlunda och stöter på ett par fotografer till. De flesta drar sig snart tillbaka i halvskummet men jag och Johan Schmitz stannar kvar ett tag till vid havet. Jag börjar sedan gå tillbaka men väljer att gå uppför strandbrinken och ut på backarna. Månen lyser och jag börjar fota stjärnhimmeln i kombination med den mörka förgrunden från buskar och träd. Månen gör tillsammans med upplysta moln från byarna runt ikring att bilderna blir ganska spektakulära.

Ensamma tallen, Haväng

Ensamma tallen, Haväng

Det hinner bli kolsvart och på vägen hem går jag totalt vilse. Jag tar fel väg vid ett staket och sedan hamnar jag i fel dalsänka. Innan jag vet ordet av tar jag rejält tokig riktning och hittar inte samma väg tillbaka. Efter att ha mörkerorienterat fritt bland äppelodlingar och skogsdungar – kulle upp och kulle ned kommer jag trött och genomsvett fram till vandrarhemmet vid 23.40. Alla har gått och lagt sig och jag vill inte in börja väcka folk med att bädda sängen vid denna sena time så jag packar lite snopet ihop mina grejor och kör hem till familjen i Frenninge. Även om slutet blev lite dråpligt gav Haväng mersmak och är ett ställe jag kommer att återvända till många fler gånger.

Karlavagnen, Haväng

Karlavagnen, Haväng

Leave a Reply