Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Småland 4/2-2012

Efter en ganska trist vinter med mest blask och regn blev det så äntligen vinter. Och det med råge. Det var bestämt sedan länge att vi skulle åka upp till Småland och Öland denna helg. Ibland har man tur! Snön vräkte ned i veckan innan vi gav oss av och det var klass 2 varning när vi körde upp men resan gick smärtfritt. Lite snöstorm på slutet men inget speciellt svårt. Lördagen vaknade jag tidigt till en stjärnklar himmel. Det var bara att ta på sig allt som gick och ta sig ut för att jaga Strömstare – temperaturen visade nästan minus 20 C.

Brrr… Det blev en krispigt klar och solig morgon. Jag gick ned till ån eller snarade pulsade. Ibland i meterdjupa drivor. Solen gick upp och allt gnistrade. Efter att ha väntat på Strömstaren tills jag skakade av köld började jag att fota landskap och ån. Då kom givetvis Strömstaren. Den satte sig på andra sidan ån och på långt håll med normalzoomen på fick jag någon bild men det var mest för dokumentation än för något annat.

På eftermiddagen bar det av ned till kusten. Snön yrde och det var än soligt än snöstorm när byarna drog in från Kalmarsund. Dramatiskt men ack vad kallt. Det var svårt att stå still och fötter och händer domnade. Fotade kustlandskap till största delen men så kom det Domherrar och mellan snöbyarna klarnade det upp och jag fick ett par bilder på dem också.

Leave a Reply