Warning: Use of undefined constant style - assumed 'style' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 10 Warning: Use of undefined constant gppthemes - assumed 'gppthemes' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/a/7/a/olakarlsson.eu/httpd.www/wp-content/themes/modularity/functions/admin-setup.php on line 43

Sparvhök i Lund 1/12-2012

Den första snön kom i natt och lördagsmorgonen bjöd på fint besök. En hungrig ung Sparvhök passade på att se om det fanns något att äta vid småfågelmatningen hemma i trädgården. I nästan en timme for den runt och jagade småfåglar till frukost. Den gjorde flera utfall utan att lyckas. I hög fart drev den upp Pilfinkar och Blåmesar som i vilda piruetter flydde undan till närliggande buskar. Ett spekulativt skådespel och när kylan slår till blir alla lite mindre försiktiga i jakten på mat. Förhoppningsvis hittade även den unga Sparvhöken något att äta under dagen.

Sparvhök på jakt

Efter ett par timmar tittade solen fram och jag gick och satte mig för att se om Sparvhöken skulle komma tillbaka men det blev ingen mer hök utan det var endast de vanliga matgästerna kvar. Trots allt är det de som håller igång mest och bjuder på den dagliga underhållningen.

Pilfink som undkom Sparvhöken

Blåmes i matkön till fågelautomaten

Leave a Reply